Okurkovo-borůvkový salát
- 1 a 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžička cukru
- 1 hrnek čerstvých borůvek
- 1 středně velká salátová okurka
- 4 hrnky rukoly
- 1/4 červené cibule (nakrájené na plátky)
- 1/4 hrnku nadrobeného sýra feta
- 2 lžíce vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
- 4 plátky celozrnného chleba
- V malé misce vyšlehej ingredience na zálivku (olivový olej, balzamikový ocet, limetkovou šťávu, cukr, sůl a pepř).
- Ve velké míse smíchej všechny ingredience na salát kromě chleba.
- Jakmile je salát připraven k podávání, přidej do něj zálivku a ještě ho promíchej.
- Chléb opeč, ať je křupavý.
Zdroj:
U.S. Department of Agriculture. (n.d.). Cucumber Blueberry Salad. MyPlate. Získáno z https://www.myplate.gov/recipes/myplate-cnpp/cucumber-blueberry-salad MyPlate.gov