Okurkovo-borůvkový salát

  • 1 a 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrnek čerstvých borůvek
  • 1 středně velká salátová okurka
  • 4 hrnky rukoly
  • 1/4 červené cibule (nakrájené na plátky)
  • 1/4 hrnku nadrobeného sýra feta
  • 2 lžíce vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 4 plátky celozrnného chleba
  1. V malé misce vyšlehej ingredience na zálivku (olivový olej, balzamikový ocet, limetkovou šťávu, cukr, sůl a pepř).
  2. Ve velké míse smíchej všechny ingredience na salát kromě chleba.
  3. Jakmile je salát připraven k podávání, přidej do něj zálivku a ještě ho promíchej.
  4. Chléb opeč, ať je křupavý.


Zdroj:
U.S. Department of Agriculture. (n.d.). Cucumber Blueberry Salad. MyPlate. Získáno z https://www.myplate.gov/recipes/myplate-cnpp/cucumber-blueberry-salad MyPlate.gov