Aktuality
Nejnovější zprávy, zajímavé tipy, pozvánky na blížící se akce a aktuální informace.
Tady najdeš vše potřebné!
Jak teplota ovlivňuje naše stravovací návyky?
Všímáš si, že máme v horkém počasí tendenci upřednostňovat lehká a osvěžující jídla než v chladnějších měsících? Tento jev má své biologické kořeny.
TOP 10 nejoblíbenějších letních potravin
Léto je obdobím, kdy potraviny dosahují vrcholu nejen vynikající chuti, ale také vysokého obsahu vitamínů a živin. Tento čas je ideální pro obohacení jídelníčku o čerstvou zeleninu a ovoce, které nám poskytují maximální výživovou hodnotu. Obzvlášť cenné jsou produkty od místních pěstitelů, které zaručují nejen čerstvost, ale i nejvyšší možnou kvalitu a nutriční hodnotu.
Jak teplota ovlivňuje chuť jídla?
Víš, že teplota jídla může změnit to, jak chutná? Naše chuťové vjemy ovlivňuje nejen samotné složení pokrmů, ale i jejich teplota. A to hraje velkou roli v tom, jak vnímáme základní chutě – sladkou, kyselou, slanou, hořkou a umami.
Jak tepelná úprava může ovlivnit potraviny, které konzumujeme?
Tepelná úprava potravin, ať už vaření, pečení, nebo smažení, může zásadně ovlivnit, jaké živiny jsou v potravinách zachovány.
Češi nedodržují doporučený denní příjem zeleniny a ovoce
Průměrný český obyvatel konzumuje méně než 600 gramů zeleniny a ovoce denně, což je pod hranicí, kterou doporučuje Společnost pro výživu ČR.
Linda Rybová je ambasadorkou projektu Půl talíře
Máme velkou novinku, o kterou se s vámi chceme podělit. Ambasadorkou projektu Půl talíře se stala herečka Linda Rybová.
Babiččinu svíčkovou i smažák z koupaliště všichni milujeme, k salátu ale takové pouto nemíváme.
Přitom ovoce a zelenina vůbec nemusí být nuda! Alespoň na půlce talíře by si je měl dopřát každý a my vám ukážeme proč.