Těstoviny s rajčatovou omáčkou

  • 1 velká červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 3 velká rajčata
  • oregano
  • 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 200 g těstovin
  • sýr na posypání
  • obloha z čerstvé zeleniny
  1. V hrnci přiveď osolenou vodu k varu a vař v ní těstoviny zhruba 8-10 minut. Do hotových těstovin vmíchej trochu olivového oleje, aby se neslepily.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, připrav si omáčku. Nadrobno nakrájej červenou cibuli a česnek, společně na olivovém oleji osmahni dozlatova.
  3. Přidej čerstvá rajčata nakrájená na kostičky, rozmarýn, oregano a tuňák z konzervy. Přilij rajčatový protlak a dokořeň dle chuti.
  4. Za občasného míchání vař omáčku zhruba 5 minut, dokud nezhoustne.
  5. Těstoviny servíruj s pořádnou porcí omáčky, strouhaného sýra a půl talíře čerstvé zeleniny. My jsme využili listy špenátu, mrkev, okurku a cherry rajčátka.