Těstoviny s rajčatovou omáčkou
- 1 velká červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větvička rozmarýnu
- 3 velká rajčata
- oregano
- 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě
- 200 g rajčatového protlaku
- 200 g těstovin
- sýr na posypání
- obloha z čerstvé zeleniny
- V hrnci přiveď osolenou vodu k varu a vař v ní těstoviny zhruba 8-10 minut. Do hotových těstovin vmíchej trochu olivového oleje, aby se neslepily.
- Zatímco se těstoviny vaří, připrav si omáčku. Nadrobno nakrájej červenou cibuli a česnek, společně na olivovém oleji osmahni dozlatova.
- Přidej čerstvá rajčata nakrájená na kostičky, rozmarýn, oregano a tuňák z konzervy. Přilij rajčatový protlak a dokořeň dle chuti.
- Za občasného míchání vař omáčku zhruba 5 minut, dokud nezhoustne.
- Těstoviny servíruj s pořádnou porcí omáčky, strouhaného sýra a půl talíře čerstvé zeleniny. My jsme využili listy špenátu, mrkev, okurku a cherry rajčátka.